Sikerrel szereplő mazsorettek

Sikerrel szereplő mazsorettek
Június 30. és július 2. közt vettek részt Zentán egy nemzetközi versenyen a Varga Friderika által felkészített nagyváradi kis és nagy Mystique, valamint hegyközcsatári Angels csoportok.

Varga Friderika edző arról tájékoztatta az erdon.ro-t: június 30. és július 2. között vettek részt a szerbiai Zentán egy nemzetközi versenyen az általa felkészített nagyváradi kis és nagy Mystique, valamint hegyközcsatári Angels csoportok. Öt országból érkeztek versenyzők: Szlovákiából, Horvátországból, Romániából, Magyarországról és Szerbiából, több mint 470 gyerek. Reggel 9 órától este 8 óráig tartottak a versenyek egyhuzamban, úgyhogy elég megterhelő volt számukra. Ő bíráskodott is, ami nem összeférhetetlen a csapatfelkészítői státuszával, mert mások esetében is volt rá példa, valójában valamennyi országot képviselte egy-egy bíró, aki közben edző is. „Meg vagyunk tanítva arra, hogy miként tudjuk a saját versenyzőinket is bírálni, amúgy meg általános tapasztalat, hogy az edzők nem hogy engedékenyebbek lennék, hanem inkább szigorúbbak a sajátjaikkal”- magyarázta.

Helyezések

Az Angels a következő díjakkal tért haza: 5. hely egyéniben, 2. hely egyéniben, 2. hely csoportban (MWF), 3. hely egyéniben, 2. hely egyéniben, két 1. hely egyéniben és 1. hely csoportban (NBTA). A Mystique-sek szereplése: 6. hely egyéniben, két 5. hely egyéniben, 2. hely csoportban (MWF), 2. hely egyéniben, két 1. hely egyéniben, két 1. hely csoportban (NBTA).

Amúgy jelenleg a Mystique-nek két csoportja működik, a kicsik (mini) és a nagyok, melyeknek tagjai kedden 18 órától és szombaton 11 órától gyakorolnak a Mihai Eminescu Főgimnáziumban. A csatári Angels-esek pedig hétfőn és szerdán negyed 7-től a helyi kultúrotthonban. A közelmúltban Szalacson is alakult egy csoport, nekik a gyülekező minden csütörtökön 17 órakor van a művelődési otthonban.

A Varga Friderika által felkészített menettáncosok jól szerepeltek a május 20-án megszervezett országos bajnokságon is, ami azt jelenti, hogy a legnehezebb, vagyis a twirling kategóriában kijutott a jövő áprilisi, norvégiai világbajnokságra a Mistique és az Angels, csoportban, valamint egyéniben három lány: Kreiner Tímea, Szabó Alexandra és Berta Lara.

Ciucur Losonczi Antonius