Sikeresen lezajlott a IV. Pénzmágnes gazdasági vetélkedő első fordulója

Akt.:
Az előző éveknél nagyobb részvételi számmal, de kisebb átlagpontszámmal zárult a IV. Pénzmágnes – Kulcs a gyarapodáshoz vetélkedő első, online fordulója csütörtökön délután.

A 362 beregisztrált diákból végül száznyolcvannégyen teljesítették a versenyfeladatokat, és küzdöttek meg a döntőbe jutásért.
A vetélkedő első fordulójában ötven, egyenként két-két pontot érő feladatot kellett megválaszolniuk a versenyzőknek, egy kérdésre egy percnyi gondolkodási idő jutott. Az idei legjobb válaszadó 78 pontot ért el, míg a döntőbe jutáshoz szükséges legkisebb pontszám a megszerezhető pontok alig több mint fele, 52 pont volt. A november 25-i döntőben a feleletválasztós kérdések helyett már esettanulmányokat oldanak meg a diákok, valamint több, a tananyaghoz kapcsolódó átfogó kérdésre is válaszolniuk kell majd.
A Romániai Magyar Közgazdász Társaság, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a Magyar Mágnás Egyesület által, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem partnerségében szervezett egyéni gazdasági vetélkedő idén már nemzetközi jelleget öltött, Erdély mellett Felvidékről, Kárpátaljáról és Délvidékről is jelentkezhettek a közgazdaságtan iránt érdeklődő diákok. A régióbeli sokszínűség a döntősök – egyelőre csak betűrendben közölt – névsorán is látszik: a húsz legjobb diák közül van felvidéki és vajdasági tanuló is. A döntősök teljes névsorát megtalálhatják a www.penzmagnes.ro oldalon.