Sikeres volt a virágkarnevál

Sikeres volt a virágkarnevál
Szerda délelőtt sajtótájékoztatón értékelték ki az augusztus 21-i váradi virágkarnevált a rendezők. Szerintük az idei sikerült a legjobban, a jövő évit már januárban elkezdik szervezni.

Huszár István, az RMDSZ váradi szervezetének az elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az idén sokkal több fellépő volt- a számuk megközelítette a hatszázat-, és az eddiginél több virágkocsi jött át Debrecenből, vagyis hét. Kiemelte az RMDSZ-körzetek aktív hozzájárulását, hiszen nem csupán önkénteseket biztosítottak, hanem anyagilag is hozzájárultak a lebonyolításhoz, a Polgármesteri Hivatal által a pályázatra elkülönített 67 ezer lej ugyanis csak az autók áthozására, illetve a közös virágkocsi elkészítéséhez volt elég. Hozzátette: természetesen a közönség is elismerést érdemel- a csendőrség kimutatása szerint a Szent László téren körülbelül 6000-en tekintették meg az előadásokat, menet közben pedig szintén több ezren „álltak sorfalat”-, hiszen a sikerhez az is kellett, hogy az emberek akár egy finom ebédet, „jóízűen fogyasszák a látványt”. A volt alpolgármester annak kapcsán is örömét fejezte ki, hogy a motorosok igent mondtak a felkérésére, s több tucatnyian csatlakoztak a felvonulókhoz. Megjegyezte: jövőre a kismamák is jöhetnének babakocsikkal és a gyermekekkel, vagy a rolleresek és a kerékpározók is, előbbire kiindulópontként példa lehet a debreceni Galiba-fesztivál.

Timár Enikő, a Biharpüspöki Alapítvány elnöke köszönetet mondott az önkormányzatnak, amiért a pályázatukat pozitívan bírálta el. Meglátásában igazi karneváli hangulat uralkodott, megérte tehát az egy hónapig tartó felkészülés. Megköszönte nem csupán a szervezőcsapat tagjainak, hanem a váradi lakosoknak is a közreműködést, hiszen publikum nélkül nincs értelme programokat szervezni.

Előzmények

Pető Dalma, a váradi RMDSZ kommunikációért felelős ügyvezető alelnöke felidézte, hogy kétnyelvű hírlevéllel, illetve a szervezet Facebook oldalán- ahol a támogatók nevét is felsorolták- posztokkal népszerűsítették előzetesen a rendezvényt, és több mint 800 lájkot kapott a felhívásuk. Annak érdekében, hogy mindenki jól érezze magát, ügyeltek például arra is, hogy a főtéren a felkonferálás magyar és román is nyelven is megtörténjen. Szerencsére sokan álltak melléjük, vállalkozók, magánszemélyek és civilek is, és nagy segítséget jelentett a Szigligeti Színház társszervezőként való betársulása, lévén hogy Czvikker Katalin főigazgató több éves tapasztalattal rendelkezik ezen esemény megszervezése terén.

Ciucur Losonczi AntoniusA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .