Sikeres volt a Művelődés Hete

Nagyvárad – Pénteken a megfelelő következtetések levonásával zárult az immáron hatodik alkalommal megszervezett Művelődés Hete, a Tanulás Ünnepe elnevezésű rendezvény.

A váradi szervezők közül Dr. Fleisz János egyetemi tanár, történész, a BINCISZ elnöke és Meleg Attila, előadóművész, az M.M. Pódium Kulturális Egyesület vezetője vett részt a péntek délutáni kiértékelésen. Fleisz János elmondta: összesen 14 esemény zajlott az egy hét leforgása alatt, ebből 7 Nagyváradon. A civil összefogással megvalósuló rendezvénysorozatot természetesen jövőre is folytatni fogják.

Meleg Attila arra hívta fel a figyelmet, hogy a felnőttképzésnek hatalmas szerepe van, ennek ellenére számára úgy tűnt, hogy Bihar megyében még mindig nincs megfelelő szintű, erre irányuló érdeklődés. Az egy hét pozitív hozadéka, hogy létrejött a Tanítók kulbja, akik november 29-én lesz az első rendezvényük. Nagy örömükre szolgál, hogy a Kádár Vitéz című előadás keretében sikerült maguk mellé állítani a gimnazistákat, főiskolásokat is. A berettyóújfalusi Porkoláb Lajos, a Hajdú-Bihar Megyei Népfőiskolai Egyesület vezetője is siekresnek ítélte meg a rendezvény-sorozatot. 

Címkék: