Sikeres vidám verselőink

Sikeres vidám verselőink
Dicséretek és különdíjak mellett egy első helyezést is elhozott a Bihar megyét képviselő csapat a Vidám Versek Versmondó Versenyének országos döntőjéről.

Ahogyan arról beszámoltunk, március 18-án tartották meg Érmihályfalván a XVI. Vidám Versek Versmondó Versenyének megyei döntőjét, ott és akkor derült ki: kik képviselhetik a megyét az országos döntőn, melyet hagyományosan a szatmári Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum tartanak. Erre került sor az elmúlt hét végén, pénteken, szombaton és vasárnap. A kiegészítő programok mellett a tényleges verseny szombaton volt, amikor 14 megye összesen 164 diákja állt a zsűri elé négy kategóriában.

Díjak, helyezések

A Bihar megyét képviselő versenyzők közül a nagyváradi Ady Endre Líceum ötödikes diákja, Guba Áron Máté érte el a legjobb helyezést, hiszen első lett az V.-VI. osztályosok kategóriájában. A zsűri dicséretét érdemelte ki az V.-VI. osztályosok kategóriájában az érmihályfalvi ötödikes Molnár Boróka, illetve a VII.-VIII. osztályosok között az Ady Endre Líceum hetedikese, Papp Zsófia. A különdíjak közül négyet sikerült megszerezni: a Kereskényi Gábor parlamenti képviselő által felajánlottat Molnár Boróka, a Környezetvédelmi Ügynökségét a hetedikes Felvinczi Fanni, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségé által felajánlottat az elsős Belényesi István vehette át (valamennyien érmihályfalviak), Schönberger Jenő püspök különdíját a nagyváradi Szacsvay Imre iskola negyedikese, Keresztúri Viktória kapta.

Rencz Csaba