Sikeres versenyvizsga

Ezen a héten zajlott a megyei főtanfelügyelő helyettesi és a tanítók házainak igazgatói posztjaira kiírt versenyvizsga a fővárosban.

Az eredményekről Kéry Hajnal Bihar megyei főtanfelügyelő helyettes tájékoztatott. Mint elmondta, a keddi vizsga három részből állt. Az írásbelin 8,55 pontot, az önéletrajz kiértékelésén 8 pontot, a szóbeli vizsgán pedig 8,8 pontot ért el, tehát sikeresen vizsgázott. Nem volt ugyan túljelentkezés, de nehéz megmérettetés volt, tette hozzá. Codruţa Bolgan Bihar megyei főtanfelügyelő helyettes, valamint Carmen Bodiu, a Bihar megyei Tanítók Házának vezetője is átment a vizsgán, tudtuk meg. Ez szép eredmény, tette hozzá, tekintettel arra, hogy egy részük azoknak, akik most kellett volna részt vegyenek, meg sem jelentek, a többieknek pedig csak mintegy 50%-a szerepelt sikeresen.
Ez a vizsga négy évig érvényes, de a szakminisztérium meghosszabbíthatja még egy évvel. A nyár folyamán zajlik majd a megyei főtanfelügyelők számára szervezett megmérettetés, melyen Bihar megyének is részt kell vennie. A március 19-i viszgára ugyanis hárman jelentkeztek Bihar megyéből, de senki nem ment át. Nicolae Avram jelenlegi főtanfelügyelő és Iulius Timar tanár jelentkezési dossziéjából hiányoztak iratok, ezért őket diszkvalifikálták, Lucia Curta tanár pedig nem ért el megfelelő pontszámot a szóbelin. Így végül Nicolae Avram maradt a főtanfelügyelő, de jelenleg nem rendelkezik érvényes versenyvizsgával.