Sikeres szociális pályázatok

Bihar megye – A Bihar megyei civil szervezeteket tömörítő STRONG szövetség mintegy ezer tagja vett részt abban a 2009 márciusa és 2010 júliusa között futó projektben, melyet a Ruhama és a Casa Minunată Alapítvány valamint a Felix Egyesület szervezett a szociális szolgáltatások minőségi javítása érdekében.

Az összesen 58 szervezet bevonásával kivitelezett, több mint 64 ezer euró összértékű projekt izlandi, lichensteini és norvégiai finanszírozással valósult meg. A szolgáltatások terén elsősorban az idősek, a sérült személyek, a hajléktalanok, az intézetben nevelkedő gyerekek, az alkoholisták, a szegény családok, a szociálisan hátrányos helyzetűek ellátásában szerepet vállaló szociális munkások vettek rész a projektben.

A Bihar megyei szervezetek és alapítványok 9 vissza nem térítendő támogatásra pályáztak, ebből ötöt nyertek el 25 ezer lej értékben. Több civilszervezet először vett részt hasonló pályázaton és nyert el vissza nem térítendő összegeket a helyi vagy országos szervektől. A pályázat jóvoltából több mint 200 személyt képeztek ki szociális gondozásra és további 126-ot ügyviteli feladatokra.