A sárból mentettek ki egy nőt

Akt.:
Fotó: ISU
Fotó: ISU
Kedd délelőtt 11.40 óra körül a 112-es sürgősségi hívószámon érkezett a riasztás: egy személyt észleltek egy Szalonta környéki mezőgazdasági területen, aki képtelen volt felemelkedni a földről.

Mint kiderült, egy 50 éves nőről volt szó, aki a sárba süppedve több órán keresztül sikertelenül kínlódott, hogy felálljon onnan, és már a kihűlés jeleit mutatta. A helyszínre a riasztást követően rövid időn belül két egység is kiérkezett a nagyszalontai tűzoltóság részéről, illetve egy csapat a Bihar megyei Mentőszolgálattól. Mivel a csúszós, süppedős talaj miatt a mentőautókkal nem lehetett megközelíteni a bajbajutottat, a mentőcsapat tagjai gyalog tették meg a hozzá vezető mintegy három kilométeres távot.

Eközben kapcsolatba léptek a nagyszalontai Polgármesteri Hivatallal is, és egy olyan járművet kértek, amellyel el tudják szállítani a nőt a mentőautókhoz. A segítség meg is érkezett, és a helyszínen biztosított ellátás után az önkormányzat által küldött utánfutós traktorral sikerült eljuttatni az áldozatot a mentőkhöz, innen pedig a kórházba, nagy valószínűséggel az életét mentve meg ezáltal.