Sikeres pályázatokat készítenek

Sikeres pályázatokat készítenek
Bihar megye – Az Érmihályfalvi Mezőgazdasági Iskolaközpont az elmúlt években három sikeres pályázatot tudhatott magáénak. Felszerelésekkel gazdagodtak, de országos kirándulást is szerveztek.

Sajnos kevesen tudják a városban, hogy az iskolában sikeres pályázatok készültek, mondta beszélgetésünk elején Gábor Jeremiás Magdolna aligazgató. Ez azért fontos tudatosítani, mert a nehézségek (például tanterem-, szaktanterem-, és sportterem hiánya, stb.) ellenére értékes szakmai munka folyik a falak között. Először a magyarországi Apáczai Alapítványnál pályáztak felszerelésekre, s erre 1,5 millió forintot nyertek el. A pénzből nyomtatót, fénymásolót, kivetítőt vásároltak.

Országos kirándulás

 A romániai Tanügyminisztérium által meghirdetett egy pályázaton 350 millió régi lejt nyertek arra, hogy egy országos kirándulást szervezzenek. Erre az elmúlt nyáron sor is került, a részletekről annak ideján beszámoltunk. Ugyancsak az Apáczai Alapítványnál pályáztak sikeresen egyrészt szakkönyvek, másrészt a szaktantárgyak oktatásához szükséges felszerelések beszerzésére. Előbbire 300 ezer forintot kaptak, amiből magyar nyelvű szakkönyveket vásároltak tanárok számára, utóbbi kapcsán pedig 1,9 millió forintot költhettek el a műhelyekben használatos olyan szerszámokra (satuk, fűrészek, varrógép), melyekkel újították a meglévő készletet, illetve 3 számítógépet, videókamerát és hordozható számítógépet (laptop) is beszereztek.

Összefogva debreceniekkel

A pályázatírók sorában az aligazgatónő Geszti Melinda, László Aphrodita és Furau Marioara tanárnők nevét említette meg. A remélhetőleg sikeres pályázatok sorát folytatni is kívánják, a Bihar és Hajdú-Bihar megyék együttműködését kihasználva. A Debreceni Baross Gábor Szakképző Iskola és Kollégiummal terveznek közös programokat, ezen belül irodalmi- és képzőművészeti táborokat, kirándulásokat melyek hozzájárulhatnak a diákság hasznos kapcsolatépítéséhez.

Rencz Csaba