Sikeres lovasprogramok Ottományban

Fotók: Hevesi Zoltán
Fotók: Hevesi Zoltán
Vasárnap már kedvezett az időjárás az ottományiaknak: nem esett az eső, és különösen a lovas programok nagy tömeget vonzottak a faluba.


Az ottományi faluünnep második napja a szokásnak megfelelően ünnepi istentisztelettel kezdődött, mely után megkoszorúzták az istenháza előtti parkban lévő világháborús emlékművet, ahol Darabont Tibor lelkész és Horváth Béla, az Ottományt is magába foglaló Szalacs község polgármestere mondott az alkalomhoz illő beszédet. A délutáni programok sok érdeklődőt vonzottak, nem csak falubelieket, de a környék falvaiból is sokan kíváncsiak voltak a lovas eseményekre. Előbb a Füzesgyarmatról érkezett fogatosok tartottak bemutatót, a lovaik hátán illetve a kordékon bemutatott kunsztokat nyugodtan lehet az akrobatika szintjére sorolni. Bemutatójuk mintegy jó hangolás volt arra a lószépség- és “lóerő” (rönkhúzó) versenyre, melyet a Komáromi kúria udvara helyett (tekintettel a nagyobb térre) a falu határában tartottak meg. Szűcs László magánkezdeményezése, melyet plakátok hirdettek a környező településeken is, nagy sikernek örvendett.

Akrobata biciklis

A lószépségversenyben (a gazdákat tekintve) Vakarcs Attila, Szűcs László, Turóczi Krisztián, a rönkhúzásban Tóth Zoltán, Csütörtöki Géza, Turóczi Krisztián sorrend alakult ki. Az említett Komáromi kúriában időközben bemutatták Villányi Zoltán operatőr és Hevesi Zoltán székelyhídi tanár “Egy eltűnt mocsár nyomában” című, az egykori Érmelléket bemutató filmjét. Az iskolaudvar aszfaltján rajzversenyt tartottak gyerekeknek, majd trial jam (akrobatikus kerékpározás)-bemutató volt, melynek külön érdekessége volt, hogy a publikum megtapasztalhatta, hogyan lehet a műsor közben “lerobbant” járgányt pillanatok alatt szervizelni. A színpadot a bűvész Cripto vette birtokba, hogy illúzióival ámultba ejtse a közönséget, majd a szalacsi Két Paraszt humoros műsora következett. A székelyhídi Tini Dance Center táncosainak látványos műsora és a magyarországi Dred&Doris duó koncertje a program csúszása miatt felcserélődött, de ez mit sem volt le azok sikeréből. A falunap tombolasorsolással és tűzijátékkal zárult.

Címkék: ,