Sikeres jótékonysági akció

Sikeres jótékonysági akció
Nagyvárad- December 21–22-én az Xterra Sportklub Egyesület „24 óra egy mosolyért” címmel karitatív eseményt szervezett a Lotus Centerben. A Városi Kórház gyermekonkológiai részlegének gyűjtöttek.

 

A nagyváradi Xterra Sportklub Egyesület első alkalommal szervezett teljes egészében jótékonysági sportrendezvényt, melynek alapját a dr. Ritli Lászlóval, a Városi Kórház orvosigazgatójával kötött szóbeli megállapodás képezte, és végül 12.984 lej gyűjt össze. A gyermekonkológustól megtudtuk, hogy a klinikán körülbelül 55-60 gyermeket gondoznak nem állandó jelleggel, hanem a kezelések megfelelő sorrendjét betartva. Jelenleg egyébként 8-10 gyermeket ápolnak. A felajánlásról két héttel ezelőtt szereztek tudomást, és nagyon örültek ennek, hiszen sok mindenre van szükségük. A kapott pénzösszeget főleg egy speciális infúziós készülék vásárlására fogják fordítani, mely rövid idő alatt sok mennyiséget tud adagolni, egy-egy ilyen készülék pedig 2000-2500 euró értékű, vagyis nagyon drága.

A múlt hétvégén zajlott karitatív akció lényege az volt, hogy december 21-én 17 órától másnap, december 22-ig 17 óráig a Lotus Center emeleti részén, a mozgólépcsők közelébe három futópadot és három spinning gépet helyeztek ki. Ezek közül kettőt Szokolszky István és Bereczki Tibor használt: előbbi 24 órán keresztül folyamatosan szaladt (mint utóbb kiderült, összesen 167,07 kilométert), utóbbi pedig pedálozott, 651 kilométert.

Stafétaszerűen

A másik négy gépet bárki használhatta majd, stafétaszerűen. Az ismert közéleti személyiségek közül „beszállt” dr. Ritli László orvosigazgató, Florin Birta, a Városi Sport Klub elnöke, Pásztor Sándor, a Körösök Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatója, Bimbó-Szuhai Tibor, az állatkert főgondnoka, Delorean Gyula RMDSZ-es helyi tanácsos, valamint Cristian Tirla és Kiss Tibor vállalkozók, akik nagyobb pénzösszegeket ajánlottak fel.

Szokolszky István honlapunknak elmondta, hogy éjjel 2 óra körül volt számára a legnehezebb, amikor két vízhólyagja is kipukkadt. Bereczki Tibor azt nyilatkozta: körülbelül 5-10 óra körül jött el számára a mélypont, de a barátai segítségével átvészelte a kritikus időszakot, s örül, hogy az akció sikeresnek bizonyult, teljesítették a kitűzött célt.

Ciucur Losonczi Antonius