„Sikerült” vereséget szenvedni

„Sikerült” vereséget szenvedni
Megtört a jég a Küküllő-parton: három évet követően először szenvedtek vereséget a Nagyváradi Bihar FC labdarúgói Szászmedgyesen! Pedig az utolsó sípszóig csak tíz percet kellett volna kibírjanak!

Védekezésre, illetve gyprs ellentámadásokra építette fel Gheorghe Silaghi edző csapata taktikáját a Gaz Metan ellen. A középpályás-, illetve a hátvédsor mindent lezárt, amit csak kellett és medgyesi lábak számára sokáig teljesen lehetetlennek bizonyult a váradi „lakat” feltörése. Lehetett volna viszont 1–0 a Bihar FC javára, ha a játékvezető és partjelzője megítéli azt a napnál világosabb tizenegyest, amit A. Achim felvágáásért meg kellett volna, hogy adjanak. De nem csupán akkor hibáztak a bírók, hanem a találkozó vége felé folyamatosan a váradiak ellen ítélkeztek, mintha a hátra levő húsz percnyi hazabíráskodás meg lett volna beszélve velük előre, hogy a csata ne igazságos döntetlen eredménnyel érjen véget. Így aztán nem sikerült a váradi pontszerzés!

Érdekes történések

A 80. percben A. Achim készült felszabadító rúgáshoz, amikor fellökték és a játékvezető tévesen továbbot intett. A labdát közben beadták a medgyesiek középre, s abból kapták a vendégek az első gólt. Következett a nagyon jól játszó Predica kiállítása két sárga lap után, amiről annyit, hogy a játékost folyamatosan üldözték a medgyesiek, legyen kénytelen szabálytalankodni. A második találatot megelőző bírói ténykedés pedig egyenesen nevetséges volt: egy kirúgásba belenyúlt az egyik medgyesi csatár, és elbukott, a játékvezető pedig rögtön tizenegyest ítélt, végleg megpecsételve a mérkőzés kimentelét. Még annyit a csatáról, hogy A. Achimnak ismét kificamodott a válla, s ezért körülbelül egy hónapot ki kell hagynia.

Tények

Medgyesi Gaz Metan–Nagyváradi Bihar FC 2–0 (0–0). Gaz Metan stadion, mintegy 800 néző. Gólszerzők: Pârvulescu (79. p.), Boaru (87. p., tizenegyesből). Sárga lapok: Predica (2), Târca. Piros lap: Predica. Játékvezető: Claudiu Baboia (Bukarest), partjelzők: Florin Buzarnescu (Craiova), Rigó Mónika (Kolozsvár). Szövetségi megfigyelő: Dan Costin (Zilah).

Gaz Metan: Stetca – Craciun (74. p. Vancea), Somfalean, Buzean, Sabou (57. p. Pârvulescu) – Zaharia, Hoban, Dudita (31. p. Curtean), Erik – Boaru, Prodan. Edző: Cristian Pustai.

Bihar FC: Fildan – Târca, Musca, Ambrus, A. Achim – Predica, Mihu (83. p. Mihaila), S. Achim – Radu (67. p. Alexander), Bucur, Voicu (69. p Cosma). Edző: Gheorghe Silaghi.

Szántó Sándor