Siegfried Mureşan: Az EP Jogi Bizottsága elutasította Rovana Plumb jelölését a biztosi tisztségre

Siegfried Mureşan: Az EP Jogi Bizottsága elutasította Rovana Plumb jelölését a biztosi tisztségre
Elutasította csütörtökön az Európai Parlament (EP) Jogi Bizottsága (JURI) Rovana Plumb jelölését a közlekedési portfólióért felelős európai biztosi tisztségre, jelentette be Siegfried Mureşan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) EP-képviselője Facebook oldalán.

„Az Európai Parlament Jogi Bizottsága széles többséggel elutasította Rovana Plumb jelölését. Plumb 6 támogató javaslatot kapott az európai parlamenti képviselőktől. 15 képviselő pedig ellene szavazott, ketten tartózkodtak” – írta Mureşan. „A Jogi Bizottság jóváhagyása nélkül Rovana Plumb nem mehet meghallgatásra a közlekedési bizottság elé” – fűzte hozzá a liberális EP-képviselő. Az információt brüsszeli források megerősítették az AGERPRES-nek.

Az Európai Parlament (EP) Jogi Bizottsága (JURI) úgy döntött, hogy rendkívüli meghallgatásra hívja be csütörtökre Románia és Magyarország biztosjelöltjét, Rovana Plumbot és Trócsányi Lászlót – értesült az AGERPRES hírügynökség brüsszeli forrásokból.

Rovana Plumb a tervek szerint a közlekedési portfólióért felelne az Ursula von der Leyen elnök vezette Európai Bizottságban (EB), és meghallgatását október 2-ára időzítette a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság (TRAN), illetve a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság (ENVI). Az EP jogi bizottsága azonban úgy döntött, hogy magyarázatot kér Plumbtól vagyonnyilatkozatának egyes részleteivel kapcsolatban, ezért rendkívüli meghallgatásra hívták be csütörtökre.

www.agerpres.ro