ERDON Országos hírek

2007.11.19. 17:34

Tőkés Lászlóra szavaz az erdélyi magyarok többsége

<p>Amint azt Szilágyi Zsolt kampányfőnök november 15-én tartott sajtótájékoztatóján a közvélemény-kutatás előzetes adatai alapján bejelentette, biztosan vezet a választási versenyben Tőkés László.</p>

A közvélemény-kutatás a kampánystáb megbízásából készült 2007. november 8–11 között, Erdély nyolc megyéjére – Hargita, Maros, Kovászna, Kolozs, Szilágy, Szatmár, Máramaros és Bihar megyére – kiterjedő 800-as, véletlenszerűen kiválasztott mintán, Romtelecom telefon-előfizetéssel rendelkező, magyar nemzetiségű választópolgárok körében. Az adatok részletes feldolgozása után a következő eredményeket kaptuk: a megkérdezettek nagy többsége (96%) tud arról, hogy november 25-én európai parlamenti választásokat rendeznek Romániában, és szintén magas azok aránya is, akik elmennek szavazni (80%), a válaszadók 91%- a tud arról, hogy Tőkés László független jelöltként indul.

A kérdőívre válaszolók 33% még nem tudja, hogy kire adná szavazatát, Tőkés Lászlóra a válaszolók 37,5%-a, az RMDSZ-re pedig 29% adná a voksát.

Hargita megyében a megkérdezettek több mint 40%-a szavazna Tőkés Lászlóra, míg Kovászna megyében a mintába került személyek több mint 48%-a tenné ugyanezt, Maros megyében 41%-os az arány, Kolozs megyében pedig 25%-os Tőkés László támogatottsága.

Tőkés László kampánystábja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!