Sérültje is van a feketekápolnai tűznek

Sérültje is van a feketekápolnai tűznek
Egy férfi sérült meg abban a tűzben, amely Feketekápolnán keletkezett csütörtökön. A lángokat próbálta oltani, még a tűzoltók kiérkezése előtt.

A riasztás csütörtökön 11.45 óra örül érkezett a Bihar megyei Sürgősségi Esetek Felügyelőségéhez (ISU) arról, hogy tűz keletkezett egy feketekápolnai (Căpâlna) háztartásban. A helyszínre kivonuló tenkei katonai tűzoltók azt tapasztalták, hogy egy melléképület belseje ég, a tulajdonos fia pedig, aki megpróbálta oltani a lángokat, légúti égési sérüléseket szenvedett, illetve az arcát és az alkarját is érintették a lángok. Az 55 éves férfi a helyszínen elsősegélyben részesült, majd a helyszínre érkező nagyváradi gyorsmentők intubálták, és a nagyváradi megyei kórház sürgősségi osztályára szállították. Az ISU csütörtöki tájékoztatása szerint az áldozatot innen áthelyezik a bukaresti, az égési sérülések kezelésére szakosodott kórházba.

Károk

Az oltásban két autóval vettek részt a tűzoltók, megakadályozva azt, hogy a lángok a szomszédos épületekre, illetve a tűzfészektől mintegy 5 méterre lévő lakóházra is átterjedjenek. A tűzben (amelyet nagy valószínűséggel egy, a kályhából kiesett parázs okozott) elektronikai berendezések semmisültek meg, elégett egy ablak, egy ajtó, textilanyagok, bútorok, és mintegy 16 négyzetméter álmennyezet.