Sérültek a szombati csata előtt

Sérültek a szombati csata előtt
Csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján a Bihar FC labdarúgócsapatának edzője nem panaszkodni akart, de elmondta, hogy hatan sérültek alapemberei közül, s így az egyik legnehezebb mérkőzés vár rájuk.

– Nem temetni akarok vagy akarunk – jelentette ki a szakirányító a helyi média azon kérdésére, hogy vajon szombaton ismét elhullajtják-e majd pontjaikat vagy legalábbis azoknak egy részét –, hiszen az Arges FC elleni csatán kívül egyetlen alkalommal sem játszottunk alárendelt szerepet, sőt. Egy gondunk viszont volt és van is: a mi oldalunkon hiányzik a labdarúgás sava-borsa, a gól, illetve csapatunkból azok szerzői, s ezért kénytelenek vagyunk döntetlenekkel, esetleg minimális vereségekkel megelégednünk. Opriceana, S. Achim, Radu, Predica, Lőrinc és Széles sérültek. Azokkal játszunk, akik maradtak, velük kell nyernünk! – mondta Silaghi, a BFC vezetőedzője a Gyulafehérvári Unirea elleni összecsapásról szólva.

 

Taktikussá vált II. Liga

Minden egyes csapattal másképpen, más hadrendben kell kiállnunk, hiszen a II. Liga csapatait kevésbé érdekli a szép, látványos játék – mondta még Silaghi –, mert a játékosoktól eredményeket követelnek az edzők meg a vezetők, a közönségről nem is beszélve. Így hatalmas, kétoldali nyomás nehezedik a futballistákra, s ezt nem mindenik viseli megfelelő hozzáállással, olyannyira nem, hogy a mérkőzésen – hiába tehetséges – lámpalázasan kezdi a játékot, s ezt nemcsak megérzi, hanem ki is használja az ellenfél. Éppen ezért több odafigyelést várok a fiúktól, és azt, hogy jobban bízzanak önmagukban és társaikban.

 

Szántó Sándor