Semmivel sem értettek egyet

Semmivel sem értettek egyet
Hétfőn ülését tartotta a Bihar Megyei Tanács önkormányzati képviselő-testülete. A liberális frakció folytatva eddigi taktikáját, lassította a szavazást, és semmivel se értett egyet.

A liberálisok annyira tökélyre fejlesztették ellenállásukat a Megyei Tanács ülésein, hogy eljutottak odáig, hogy már önmagukkal sem értenek egyet. A tegnapi rendes havi tanácsülés napirendi pontjai közt ugyanis két olyan előterjesztés is szerepelt, mely PNL-s vezetésű intézményt érintett, illetve ezek igazgatói által volt javasolva (a Mária Királyné Színház szerkezeti és működési szabályzatának az elfogadása, valamint a Gyermek- és Társadalomvédelmi Igazgatóság használati jogának fenntartása egy ingatlan esetében). A gáncsoskodás dacára előbbi ugyan átment, mert csak egyszerű többségre volt szükség ehhez, utóbbi azonban elbukott, mert kétharmad kellett volna. Szintén nem voksoltak igennel a liberálisok helyközi járatok üzemeltetésének engedélyeztetésre- ezzel együtt átmentek ezek a határozattervezetek-, mintha nem lenne érdekük, hogy buszok szállítsanak munkásokat és gyerekeket gyárakba, illetve különböző iskolákba.

Amikor pedig olyan határozattervezetek kerültek sorra, melyek a Megyei Tanács által delegált igazgatótanácsi tagok kinevezésére vonatkoztak, folytatva az előző hónapok hagyományát, a liberálisok azt igényelték, hogy a szavazófülkében szavazzanak, így is húzva az időt. Ennek kapcsán magyar szempontból elmondható, hogy az önkormányzatot a Megyei Könyvtárnál Péter I. Zoltán, a Szigligeti Színháznál pedig Králik Loránd fogja képviselni.

Józan ész

– Több olyan nagy projektet teszünk most le, amelyen dolgoztuk az elmúlt periódusban, például a Körösvidéki Múzeum egész külterületének a kialakítására vonatkozót, ami több mint 6 millió euró, valamint egy 27 millió infrastrukturális jellegű pályázatot, illetve a bábszínházat érintő pályázatot is benyújtunk. Látszik, hogy választási kampány előtt vagyunk. Én próbáltam folyamatosan hűteni a kedélyeket, mert olyan elképzelhetetlen szituációk alakultak ki, hogy egyébként liberális színezetű intézmények által vezetett beadványokat sem szavazott meg a PNL-frakció. Jelen pillanatban sündisznó állásba helyezkedik, s azt választja, hogy vagy nem szavaz, amikor annyira kényes a probléma, vagy teljes mértékben ellenszavaz. Meg vagyok azonban győződve arról, hogy a józan ész kell diadalmaskodjon, Bihar megye nem károsodhat a durcáskodás miatt- nyilatkozta honlapunknak Pásztor Sándor, a Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke.

Ciucur Losonczi Antonius