Segítség frissen végzetteknek

Bihar megye – Azok a fiatalok, akik júniusban fejezték be az iskolát, augusztus végéig iratkozhatnak fel a Bihar megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség nyilvántartásába, ahhoz, hogy részesüljenek a munkanélküli segélyben, akik pedig júliusban kerültek ki az iskolapadból, ugyanezt szeptember végéig tehetik meg.

A törvény szerint azok a legaláb tizenhat évet betöltött végzettek, akik hatvan nap alatt nem jutnak álláshoz, jogosultak a munkanélküli segélyre, amennyiben nem sikerült állást találniuk és szerepelnek az ügynökség nyilvántartásában. Ezenkívül más szolgáltatásokat is igénybe vehetnek, például elvégezhetik az ügynökség által szervezett tanfolyamokat. A végzett diákok jeleleg havi 250 lejt kapnak, tavaly közülük Bihar megyében 940-en iratkoztak fel a nyilvántartásba. Az ügynökség egyébként az országos minimálbér 1,2-szeresét, illetve 1,5 szörösét fizeti ki egy éven át azoknak a munkáltatóknak, akik frissen végzetteket alkalmaznak.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .