Segítség az összefogáshoz

Segítség az összefogáshoz
Nagyvárad – Tizenhárom szociális szolgáltató képviselője vett részt a Ruhama alapítvány, valamint a Megyei Tanács által szervezett tegnapi találkozón.

A Megyei Tanács nagytermében zajló rendezvényt a szociális szolgáltatások napja alkalmából szervezte az alapívány és a Megyei Tanács, s a felekezeti, valamint felekezetekkel együttműködő alapíványok képviselőit hívták meg. A Ruhama alapítvány képviselőin kívül részt vett többek között a Csillagváros Alapítvány, a Caritas Catolica, a Partiumi Keresztény Egyetem, a tenkei idősotthon, a Consistoria alapítvány, valamint a Hospice Emanuel munkatársa.

Először Tina Daragiu, a Ruhama alapítvány vezetője szólalt fel. Mint mondta, sok templomba járó ember szeretne szociális tevékenységet folytatni, s az alapítvány felvállalta, hogy eligazítást, szakképesítést nyújt mind magánszemélyeknek, mind a felkezetek mellett már egy ideje működő szociális szervezeteknek. A Megyei Tanács részéről Gheorghe Tonţ igazgató szólt néhány szót: összefogva jelentősen nő a karitatv szervezetek hatékonysága, s a Megyei Tanács továbbra is nyitott az ilyen jellegű kezdeményezésekre – hangzott el. 

Később a jelenlévők bemutatták az általuk képviselt szervezeteket, karitatív szolgáltatásokat, majd megbeszélések következtek.