Segíthet az Open Klub

Segíthet az Open Klub
Szatmárnémeti — Az Open Klub számos hasznos programot ajánl fiataloknak. Ezekről számolt be Fleisz Kinga, a Caritas Szatmárnémeti szervezetének Drogprevenciós és tanácsadási irodájának pszichológusa.

A Szatmárnémeti Caritas szervezetének Drogprevenciós és tanácsadási irodájának szakemberei az Open Klub elnevezésű program keretében számos tanácsadási tevékenységet ajánlanak a fiatalok számára. Ezek elsősorban olyan jellegű tanácsadások, melyek segítenek a diákoknak mindennapi nehézségeik megoldásában. A Caritas szakemberei három iskolai prevenciós témát dolgoznak fel a középiskolás diákokkal osztályfőnöki óra keretében. Az első téma a “Memorystudi”, illetve tanulási módszerek elsajátítása, a memória fejlesztése. A második téma mottója “Látod, érdekes vagyok”, mely személyiségfejlesztésről szól, a harmadik pedig “Pörgessem magam” — egy konkrét drogpervenciós kérdések megtárgyalása a fiatalokkal. A három téma szorosan összekapcsolódik.

Hogyan?

Az első kettő a tizenévesek pszichikai kiegyensúlyozottságához járulnak hozzá, mivel a jó tanulmányi eredmények és a szociális elfogadottság talán a két legfontosabb dolog egy fiatal életében. “Az a fiatal, aki sikeres ezen a téren nagyobb esélye van annak, hogy nem fog drogokhoz nyúlni és ebben próbálunk mi segíteni” — mondta el lapunknak Fleisz Kinga, a Caritas Szatmárnémeti szervezetének Drogprevenciós és tanácsadási irodájának pszichológusa.

Az Open Klub keretében két fajta terápiás program is működik, az egyik párkapcsolati a másik pályaválasztási terápia. Ezekre jelentkezni lehet az iskolpszichológusoknál, személyesen a székházban a szatmárnémeti Delavrancea utca 20 szám címen (Régi kórház utcája) vagy az openklub@yahoo.com internetes címen lehet. Tanácsdásra pedig szintén személyesen lehet jelentkezni vagy interneten, így a tanácsot kérõ személy anonim marad — magyarázta Fleisz Kinga pszichológus.