Segély frissen végzetteknek

Segély frissen végzetteknek
Az iskolaév befejeztétől, azaz június 3-től kezdődően a frissen végzetteknek hatvan nap áll rendelkezésükre, hogy feliratkozzanak a Bihar megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) nyilvántartásába, s amennyiben nem találnak munkát a hatvan nap alatt, munkanélküli segélyben részesüljenek, illetve eligazításban egy munkahely elfoglalása céljából.

 

Egyúttal az AJOFM szervezésében zajló különböző, ingyenes továbbképző tanfolyamokon is részt vehetnek. A frissen végzetteknek a hatvan nap lejártától számítva havi 250 lej munkanélküli segély jár hat hónapon keresztül. Viszont ha nem iratkoznak fel a hatvan nap alatt az AJOFM nyilvántartásába, elveszítik a segélyhez való jogukat. Ettől függetlenül, álláskeresőkként bármikor nyilvántartásba vehetik őket.

Azok a fiatalok, akiknek javítóvizsgát kell letenniük, a vizsga letételétől számított hatvan napon belül jelentkezhetnek az ügynökségnél, a vizsga dátumának a tanintézet által kiállított igazoláson kell szerepelnie. Részleteket az AJOFM megyei székhelyén, a Transilvaniei u. 2 , sz alatt, vagy az élesdi kirendeltségnél, (tel. 0259340022), a belényesinél ( tel. 0359461731), a margittainál (tel. 0259363528), illetve a szalontainál (tel. 0259372156) lehet megtudni.

További információk az ügynökség honlapján találhatók a (www.bihor.anofm.ro) címen, de igényelhetők villanypostán is, az ajofm@bh.anofm.ro címen, vagy a 0359800960 telefonszámon.