Segély frissen végzetteknek

Segély frissen végzetteknek
Június 3-től kezdődően a frissen végzetteknek hatvan nap áll rendelkezésükre, hogy feliratkozzanak a Bihar megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) nyilvántartásába, s amennyiben nem találnak munkát a hatvan nap alatt, munkanélküli segélyben részesüljenek, illetve eligazításban egy munkahely elfoglalása céljából.

 

Egyúttal az AJOFM szervezésében zajló különböző, ingyenes továbbképző tanfolyamokon is részt vehetnek. A frissen végzetteknek a hatvan nap lejártától számítva havi 250 lej munkanélküli segély jár hat hónapon keresztül. Viszont ha nem iratkoznak fel a hatvan nap alatt az AJOFM nyilvántartásába, elveszítik a segélyhez való jogukat. Ettől függetlenül, álláskeresőkként bármikor nyilvántartásba vehetik őket.

Azok a fiatalok, akiknek javítóvizsgát kell letenniük, a vizsga letételétől számított hatvan napon belül jelentkezhetnek az ügynökségnél, a vizsga dátumának a tanintézet által kiállított igazoláson kell szerepelnie. Részleteket az AJOFM megyei székhelyén, a Transilvaniei u. 2., sz alatt, vagy az élesdi kirendeltségnél, (tel.: 0259.340.022), a belényesinél (tel.: 0359.461.731), a margittainál (tel.: 0259.363.528), illetve a szalontainál (tel.: 0259372156) lehet megtudni.

További információk az ügynökség honlapján találhatók a (www.bihor.anofm.ro) címen, de igényelhetők villanypostán is, az ajofm@bh.anofm.ro címen, vagy a 0359.800.960 telefonszámon.