Sebastian Ghiţă a legkeresettebb személyek között az Europol honlapján

Sebastian Ghiţă a legkeresettebb személyek között az Europol honlapján
Miután december közepén nyoma veszett és európai letartóztatási parancsot állítottak ki a nevére, Sebastian Ghiţă volt képviselő megjelent a legkeresettebb személyek között az Europol honlapján.

A volt képviselő fotója megjelent az Europol által működtetett eumostwanted.eu honlapon.

A Legfelső Bíróság december 5-én távollétében adott ki előzetes letartóztatási parancsot Sebastian Ghiţă nevére, miután ez gyakorlatilag eltűnt, nem jelent meg a Prahova megyei rendőrségen, és ezzel nem teljesítette az ellene elrendelt hatósági felügyelettel járó kötelezettségeit.

Miután eltűnt, a vádhatóság kérte, hogy távollétében módosítsák előzetes letartóztatásra az ellene elrendelt hatósági felügyeletet.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ugyanakkor kérte a Legfelső Bíróságtól, hogy adjon ki európai és nemzetközi elfogatóparancsot Sebastian Ghiţă ellen.

Az üzletember december 19-én jelent meg utoljára a Prahova megyei rendőrségen. 21-ére is beidézték kihallgatásra a Ponta-Blair ügyben, akkor azonban már csak ügyvédei jelentek meg az ügyészség székhelyén. A volt képviselőt azóta sem találják.

www.agerpres.ro