ERDON Helyi hírek

2007.07.23. 09:34

Falunap Örvénden

<p>Bihar megye - A megszokottól eltérően idén nem júniusban, hanem július közepén, a mögöttünk lévő hét végén tartották a falunapot Örvénden. A focipályán „épített” sátorba az egész falu hivatalos volt egy bográcsosra.</p>

Az Alsólugashoz tartozó Örvénden az idei volt a negyedik falunap a sorban, és erre is hazavárták a településről elszármazottakat. Az ünnepség istentisztelettel kezdődött délelőtt, melyen Szoboszlai Gáspár István telegdi lelkipásztor hirdetett igét. A program többi része a helyi labdarúgó pályán zajlott, és a rendezőkre egy dolog miatt biztosan nem lehet panasz: igazán napfényes időt „intéztek”, sőt, a napon talán az 50 Celsius fokhoz közelítő hőmérséklettel még jócskán túl is teljesítettek.

Lekvár, fánk, verseny

Árnyékot egyedül az a hatalmas sátor biztosított, mely alá a falu egész lakossága hivatalos volt egy tányér bográcsosra, tudtuk meg Sorbán Levente alpolgármestertől. A vendéglátáshoz majd hektós bográcsban főtt az étel, de mellette további öt kisebben is; utóbbiakban helyi szakács-csoportok bizonyították konyhai tudományukat. A szórakoztató programok délután négy óra múltával kezdődtek, amikor a gyerekek lekváros fánk evésében veresenyezhettek, úgy, hogy a tésztát nem érinthették kézzel. Olyan sikerük volt, hogy néhány felnőtt(ebb) is vállalkozott a „összemaszatolósdira”. Ugyancsak a gyerekek folytatták ügyességi versenyekkel, majd következtek a telegdi néptáncosok. A fiataloknak bizonyára az átlagnál is jobban melegük volt, hiszen akkurátusan felöltöztek, így mellény, szoknya, kalap tartott rájuk árnyékot tánc közben...

Táncosok, karatésok

Dolgukat tovább nehezítette, hogy a melegben a technikai berendezések is önállósították magukat néha, áramtalanítva a vezetékeket és zenegépeket. A táncosok után bohócdoktorok szórakoztatták a gyerekeket, majd karatésok tartottak bemutatót. Később a székelyhídi Tini Dance Center vezető táncosának, Pap Jancsinak a vezetésével a tánciskola helyi diákjai mutathatták meg a szülőknek, barátoknak, milyen is a showtánc örvéndi módra. A meleg enyhülésével egyre többen lettek kíváncsiak a falunap nyújtotta szórakozási lehetőségekre, melyek sorát este koncertek zárták.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!