Sátorlakó család

Sátorlakó család
Nagyvárad – Kedden sajtótájékoztatót tartott a Guttenberg utcai Nova Vitae éjszakai menedékszálló udvarán Biró Rozália alpolgármester.

Arról a 13-16 személyes családról esett szó, akik a Tudor Vladimirescu és W. Shakespeare utcák kereszteződésében, a fűtéscsövek között laknak, és akik életéről, mindennapjairól december folyamán lapunkban is beszámoltunk. A Polgármesteri Hivatal a közelmúltban döntött úgy, hogy elköltözteti őket onnan. Bár csak átmeneti a megoldás, a Nova Vitae hajléktalanszálló udvarán két hete felállított katonai sátrak mellé egy harmadikat is berendeztek, ezt mutatta be hivatalosan a sajtótájékoztatón a polgármesterasszony. A sátor csak az övék lesz, minden vagyonukat, dolgaikat magukkal vihetik, sőt, ígéretet kaptak arra is, hogy a velük élő kutya is odaköltözhet a szálló udvarára.

Helyzetük azért speciális, mert szegről-végről mind rokonok, illetve három gyermek és egy állapotos nő is velük él. A sátorban csak március 1-ig tartózkodhatnak, addig a Polgármesteri Hivatal megpróbál munkát keresni a család felnőtt tagjainak, illetve lehetőséget keres arra is, hogy szociális lakásban helyezze el őket. Jövő hét elejétől a szociális konyháról naponta egyszer meleg ételt is biztosítanak számukra.