Sátorborítású műjégpályát avattak fel Sepsiszentgyörgyön

Fotó: Kelemen Hunor, Facebook
Fotó: Kelemen Hunor, Facebook
1.800 négyzetméteres fedett műjégpályát avattak fel vasárnap Sepsiszentgyörgyön. A megnyitón Antal Árpád polgármester elmondta, egy új fejezethez érkezett a jeges sportok története Kovászna megyében.

 

A polgármester felidézte, hogy évekkel ezelőtt első ligás jégkorongcsapata is volt Sepsiszentgyörgynek.

Az avatóünnepségen Antal Árpád elmondta, hogy 1977 és 2003 között működött a jégkorongcsapat, azonban a magánosítás következtében a jégpályát bezárták, a csapat felbomlott, ma pedig ismét visszahelyezik a várost Románia jégkorongtérképére. “Meggyőződésem, hogy jó eredményeket érhetünk el, és nem titok, hogy a következő években ifjúsági világbajnokságot szeretnénk szervezni itt (…) és biztos vagyok benne, hogy nekünk is lesznek képviselőink a nemzeti válogatottban” – nyilatkozta a polgármester.
Az ünnepségen részt vett Kelemen Hunor is, aki korcsolyával lépett pályára és ajándékokat adott át a helyi jégkorongcsapat legfiatalabb tagjainak.

A műjégpályát a csíkszeredai Mens Sana alapítvány építtette a Székelyföldi Jégkorong Akadémia számára, Magyarország kormányának támogatásával. A pálya 1800 négyzetméter, 60 méter hosszú és 30 méter széles, és egy légtartásos sátor borítja.
A helyi hatóságok bejelentették, hogy jövő héttől kezdődően nagycsoportos óvodások kezdhetnek korcsolyázni tanulni, de hamarosan a széles közönség is tulajdonába veheti a most átadott műjégpályát. A korcsolyapálya a tavaly átadott 3.000 férőhelyes Sepsi Aréna mellett kapott helyet.
Kovászna megyében ez a második fedett műjégpálya, a Kézdivásárhelyen épített pályát tavaly fejezték be.

www.agerpres.ro