Sáska volt a barackkompótban

Sáska volt a barackkompótban
Máramaros megye – Egy máramarosi férfi a Magyarországról hozott barack befőttben egy óriási sáskát talált, amelyet csak azután vett észre, hogy megette a befőtt felét. Azonnal a Fogyasztóvédelmi Hivatalhoz fordult.

A férfi, aki egy befőttben óriási sáskát talált, a kompótot Máramarossziget egyik központi boltjában vásárolta. „Április 23-án koraeste tértem be a máramarosszigeti polgármesteri hivatal melletti boltba, és vásároltam egy barack kompótot. Felnyitottam, és elkezdtem enni, de furcsának tűnt az íze. Megnéztem az cimkén, hogy meddig érvényes a szavatossági ideje, de azzal minden rendben volt (a termék szavatossága 2008. augusztus 19-én járt volna le). Amikor egy újabb falatért nyúltam az üvegbe, kiemeltem a sáskát. Óriási volt. Csoda, hogy nem lettem rosszul. Nem kellene mindenféle külföldi árut importálnunk.” – nyilatkozta Petru Culic, a károsult.

A Fogyasztóvédelmi Hivatal a teljes szállítmány barack kompótot kivonta időlegesen a forgalomból, ameddig a vizsgálatok zajlanak. Az a cég, amely a kérdéses befőttet forgalmazza Szatmárnémeti székhelyű, ezért a Regionális Fogyasztóvédelmi Felügyelőség is bekapcsolódik a nyomozásba.