Sárkányos mese a bábszínházban

Sárkányos mese a bábszínházban
Új előadáson dolgozik a Lilliput Társulat, melynek bemutatója május elejére várható. Hanyecz Debelka Róbert bábszínész rendezésében izgalmas sárkányos kalandra számíthatunk.

Mivel az évad elején meghirdetett J.R.R. Tolkien: A Sonkádi Egyed gazda című történet jogdíját nem sikerült megszerezni, ezért a Szabó Attila által írt Furka Pista és a sárkány című mesét viszi színpadra a társulat.

Szabó Attila: Furka Pista és a sárkány

Locsogaföld és Hosszúvölgye határán nyúlik Ábrándfalva. Ősz van. Az asszonyságok morzsolnak, hogy a begyűjtött tengerit álomba ringassák, a férfik a kocsmában jó szokásuk szerint isznak, hősi énekeket mesélnek, vagy a terményért aggodalmaskodnak, hisz Ábrándfalva földjén nemcsak a tengeri, de a mesék is dögivel teremnek; sárkányosak, azokat szeretik leginkább is. Furka Pista, egyszerű földműves parasztember lévén, az ilyen bolondításra csakugyan méltatlankodik. Sárkányok errefelé régóta nincsenek! Mondja, és ekkor még nem is sejti, hogy Ábrándfalva kerékvágása annak rendje és módja szerint készül kizökkenni…

Nyolc éven felülieknek. Szerző: Szabó Attila. Rendező: Hanyecz Debelka Róbert. Díszletterv és bábtervező-készítő: Dió Zoltán. Zeneszerző: Haraji Adalbert. Ügyelő: Varga Friderika. Súgó: Szentpéteri Lenke.

Szereplők: Balogh Judit, Csepei Róbert, Daróczi István, Oláh Anikó Katalin, Stéfán Mária, Szabó J. Viktor, Szentpéteri Lenke.