Sárga kód: felkészültek

Bihar megye – Mint az ország több megyéjében, Biharban is sárga jelzés van érvényben tegnap óta. A meteorológiai előrejelzések, a lehullott csapadék mennyisége indokolta a figyelmeztetést, ami áradásokat is előidézhet.

A Bihar megye Crisana Sürgősségi Felügyelet is részt vesz az érintett településeken élő illetékesek figyelmeztetésében, hogy időben meghozhassák a szükséges intézkedéseket. Ezek egyike az állandó felügyelt biztosítása a Polgármesteri Hivataloknál, hogy zökkenőmentes legyen az információáramlás mindkét irányba, ha változna a helyzet, sesetleg sürgős beavatkozásra lenne szükség. Ugyanakkor szükség van egy szakértői csoportra, akik a terepen tartják megfigyelés alatt a helyzetet, követik a vízszint változásokat, s értesítik a megyei illetékeseket. A felügyelőség munkatársai a Vjzügyi Hivatal illetékeseivel együtt monitorizálják a helyzetet, a tűzoltók pedig készenlétben vannak, ha szükség lenne a segítségükre, legyen szó a háztartásokban felgylemlett víz kiszivattyúzásáról, élet- vagy vagyonmentésről, tájékoztatott Camelia Rosca, a sürgősségi felügyelet szóvívője. A Közlekedésrendészet is figyelmeztette az autósokat: tartsák be az esős idő, csúszós utak esetére vonatkozó szabályokat, legyenek fokozottan óvatosak.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .