Sárerdei üdülőövezet

Sárerdei üdülőövezet
Szatmár megye – Jó ideje megszületett az a terv, mely szerint a Sárerdőn üdülőövezetet alakítanának ki, azonban a konkrét lépések ez idáig várattak magukra, ugyanis a napokban került sor az üdülőövezet infrastruktúrájának kivitelezésére kiírt licit meghirdetésére.

A jelentkezők július 14–ig adhatják le ajánlataikat a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban. A tenderfüzet jó néhány munkálat kivtelezését foglalja magába. Először is az út újjáépítését, mellette pedig kerékpárút építését is. Ezzel együtt a víz–, gázvezetékek lefektetését, valamint mini szennyvíztisztító rendszer létrehozását. A kivitelező cégnek a sárerdei — már évek óta elhanyagolt állapotban lévő — tó rendbetételét is fel kell vállalnia, hogy az alkalmassá váljon a csónakázásra.

Az üdülőövezetet mintegy 80 ezer euróból fogják megvalósítani, melyet uniós pénzalapból finanszíroznak. Mintegy 8 hektárnyi területtel rendelkezik az önkormányzat a Sárerdő közelében, és a megyeszékhelyi stranddal ellentétben itt nincsenek terület–visszaigénylési problémák. Akár az is elképzelhető, hogy hamarabb megépül majd a sárerdei strand, mintsem hogy megoldódnának a megyeszékhelyi stranddal kapcsolatos visszaigénylési ügyek.