Sámel Lóránt újabb aranyérme

Sámel Lóránt újabb aranyérme
Szatmár megye – A szatmári cselgáncsozó az országos vegyescsapat–bajnokságon aranyérmes lett.

Az elmúlt napokban Nagybányán az U17–es, vegyes (fiúk és lányok) csapatoknak kiírt országos cselgáncs–csapatbajnokságot rendeztek. A szatmárnémeti Sámel Lóránd a Nagybányai VSK színeiben lépet tatamira. Szatmári edzője, Kecskés György lapunknak elmondta, hogy erre a versenyre a nagybányai cselgáncsklubnak kölcsönadott sportoló remekül versenyzett: valamennyi mérkőzését megnyerte. A + 78 kg–os súlycsoport döntőjében a Petrom Ploieşti csapatával kerültek össze, 4–4–es állásnál pedig Sámel iponnal verte sokkal súlyosabb elenfelét.

Ez volt Sámelnek az országos korosztályos bajnokságokon elért 18. érme, ami egybeesett az edző fiának, Kecskés Lórándnak, Sámel edzőpertnerének a 18. születésnapjával. Ez pedig „kettős ünneplésre” adott alkalmat a dzsudóedzőnek.

Az U20–as válogatottban
Sámel ma csatlakozik a Nagyváradon edzőtáborozó U20–as válogatott kerethez, ahol az elkövetkező hazai és nemzetközi versenyekre készülnek a korosztály legjobbjai. Novemberben újabb megmérettetések közvetkeznek: az U17–es és az U20–as ob–k, amelyiken a szatmári sportoló az Aradi Gloria színeiben lép majd tatamira. A sportoló edzője mindkét seregszemlén érmet vár sportolójától.