Sámel bajnok lett, Pándi ezüstérmes

Sámel Lóránd
Sámel Lóránd
Két éremmel tértek haza Drobeta Turnu–Severinről a Szatmárnémeti Unio SK cselgáncsozói a 23 éven aluliak bajnokságáról: Sámel Lóránd megvédte bajnoki címét, Pándi Karola második lett.

 

Sorozatban harmadik éve védi meg a 23 éven aluliak bajnoki címét a Szatmárnémeti Unio SK cselgáncsozója, Sámel Lóránd. A Terely Mihály, Ramona Igna edzőpáros 22 éves tanítványa Drobeta Turnu–Severinen a 100 kilogrammosok küzdelmében mind az öt meccsét ipponnal nyerte. A döntőben viszont megdolgoztatta piteşti–i ellenfele, viszont a vége előtt mégis sikerült bevinni a győzelmet jelentő 10 pontos dobást. „Volt egy olyan érzésem, hogy a bírók minden áron a piteşti–it akarják kihozni győztesként. De a tapasztalat számított ezen a mérkőzésen, és Lóri így is verte a tőle két évvel fiatalabb ellenfelét” – mondta lapunknak Terely Mihály.

A nők 70 kilogrammos versenyében Pándi Karola ezüstre „cserélte” a tavalyi bronzérmet. A 18 éves szatmári cselgáncsozó az első három meccsében ipponnal győzött, a döntőben viszont leszorítással nyert ellenfele, de az így megszerzett második hely is kiváló eredménynek számít.

Nem sikerült az éremszerzés az Unio SK többi cselgáncsozójának, viszont mind közel voltak ahhoz, hogy dobogóra állhassanak, ugyanis a bronzmeccseken szenvedtek vereséget. Kovács Dóra (57 kg), Mihaela Faur (70 kg), Cristian Şereş (66 kg) és Szántai Tamás (100 kg) így az 5. helyen zártak súlycsoportjukban. „Nagyon örülök Lóri és Karola eredményének, viszont kicsit bosszant, hogy ilyen közel álltunk, de nem sikerült összehozni a hat érmet. Kiváltképpen Dóra teljesítményének örülök, hiszen 15 évesen majdnem érmet fogott a 23 éven aluliak versenyében” – értékelt röviden Terely.