Salamoni döntés körvonalazódik

Salamoni döntés körvonalazódik
Nagyvárad – Nagyvárad Helyi Tanácsa azt szorgalmazza, hogy a Lorántffy Zsuzsanna Gimnázium sportpályája egyik felekezeté se legyen, hanem az a város tulajdonában és gondozásában maradjon.

Az Ingatlanügyi Igazgatóság jelentése szerint mindössze az Oltea Doamna Iskola vezetősége vállalta, hogy a Lorántffy Zsuzsanna Gimnázium tanulói náluk tarthassanak tornaórákat, de csak szombat és vasárnap délelőtt.

Delorean Gyula arra emlékeztetett, hogy az RMDSZ-frakció azt kérte, hogy a testület vonja vissza a sportpálya odaítélésére hozott határozatot. Mindezt azzal egészítette ki Pásztor Sándor, hogy azt is kérték, hogy a helyszínen találjanak megoldást a pályára, de addig is biztosítsák a tanulók sportolási lehetőségét. Szerinte Vasile Petrut javaslatát kellene elfogadni: ne adják se a református, se az ortodox egyháznak a pályát, az maradjon a város tulajdonában, és ők létesítsenek ott egy sportpályát, amit mindenki használhat majd. Pető Csilla kijelentette: megkezdődött az új tanév, és 400 gyermeknek nincs sportpályája.

A kérdőre vont Marcel Bolos ingatlanügyi igazgató szerint mivel egyik egyház sem tartotta be a terület odaitélésekor megkötött szerződés egy-egy feltételét, mindkét kontraktust visszavonják.

Péter I. Zoltán