Sajtóról diákoknak Diószegen

Sajtóról diákoknak Diószegen

Bihar megye – November közepén tartott a Bihari Napló lakossági fórumot Bihardiószegen. Az összejövetelen olyan aktív volt a résztvevő 6 – 8 diák, hogy megfogalmazódott az ötlet: rendezzünk a gyerekeknek külön egy találkozót, melyen az újságról, az újságírásról legyen szó.

Borbáth Gyöngyvér igazgatónő vállalta a „közvetítő” szerepét, Pap Mónika tanárnő pedig szervezett. Így kedden délelőtt létre jöhetett a találkozó, a diószegi iskola főépületének informatikai szaktantermében 25 – 30 érdeklődő diák gyűlt össze, képviselve az ötödik, hatodik, hetedik és nyolcadik osztályokat is. Igaz, hogy a „Séta – Sajtó és tanulás” programunkat középiskolásoknak találták ki, de az általánosba járó diákokat is érdekelte a téma. A nyomtatott újság „születésének” kulisszatitkai mellett hírportálunkról is szót ejtettünk, a gyakorlatban is kipróbálva annak működését.

 

Rencz Csaba

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .