Sajtóközlemény Olosz Gergelytől

Olosz Gergely, az RMDSZ parlamenti képviselője
Olosz Gergely, az RMDSZ parlamenti képviselője
A Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ellenem irányuló vádemelésével és a megfogalmazott vádakkal kapcsolatosan tartom fontosnak leszögezni az alábbiakat. Az, hogy a parlamenti választási kampány küszöbén döntöttek a vádemelésről, csöppet sem lepett meg, hiszen négy évvel ezelőtt hasonló „élményben” volt részem.

 

A személyem ellen irányuló támadásnak, ennek a mondvacsinált ügynek az egyetlen célja, hogy lejárassanak és befeketítsenek, csökkentsék az esélyeimet a közelgő választásokon.

Hasonlóképpen zajlottak a dolgok a 2008-ban is, amikor kénytelen voltam olyan súlyos vádak alól tisztázni magamat, amelyeknek a valósághoz semmi közük sem volt, viszont a koholt vádakat akkor is a választásokat megelőzően hozták nyilvánosságra. Akkor másfél évre volt szükség, hogy kiderüljön: kitalált vádakkal hozakodtak elő. Érdekes módon ártatlanságomnak igazolása már korántsem kapott akkora sajtóvisszhangot, mint az azt megelőző cirkusz.

Ezek az újabb vádak nem egyebek, mint rendelésre készült szappanbuborékok, lejáratásom érdekében kiagyalt politikai tűzbombák, és bizonyítják a Korrupcióellenes Ügyészség elfogadhatatlan szakmai tévedését.

Akik ezt az ügyet kiagyalták, egyetlen célt tartanak a szemük előtt: meg akarják akadályozni, hogy képviseljem a közösségemet és azt tegyem, ami a kötelességem.

Az RMDSZ-en belül voltak, és valószínűleg lesznek az enyémhez hasonló helyzetek. Több kollegámat ártatlanul meghurcoltak vagy meghurcoltattak azok, akik gyengíteni akarják a Szövetséget és meg akarják akadályozni, hogy hatékonyan képviseljük a magyar közösséget.

Én továbbra is maradéktalanul bízom az igazságszolgáltatás pártatlanságában. Az ilyen jellegű támadásoktól nem tartok, ezek nem késztetnek meghunyászkodásra. Hűséges maradok a közösségemhez, és végzem a kötelességemet azokért, akiket képviselek.

Olosz Gergely, az RMDSZ parlamenti képviselője

2012. október 4.