Sajnálatosnak tartja Basescu döntését a PEL

Marosvásárhely – A Pro Európa Liga sajnálatosnak tartja Basescu elnök azon döntését, hogy részt vegyen a bejingi Olimpiai Játékok megnyitó ünnepségén.

A PEL támogatja a román sportolok jelenlétét de mivel Románia volt az egyetlen állam mely elítélte és bűnöző rendszernek minősítette a kommunista rendszert és „ha tiszteletben szeretné tartani a parlament plénuma előtt a kommunista rendszerre tett kijelentését, akkor Basescu elnöknek semmi keresnivalója nincs azon a megnyitón ahol együtt lesz a kommunista Kína vezetőivel. Az, hogy ott lesznek Basescu, Bush vagy más demokratikus ország elnökei, azt jelentheti, hogy nem érezzük át azokat a túlkapásokat amelyek történek Kínában. Azt szeretnénk, hogy különítsük el a politikát a sporttól. Hogy a sportolok, legyenek sportolok és az olimpia értékeit vigyék tovább de ugyanakkor a politikai rendszernek küldjünk egy üzenetet arról, hogy úgy érezzük, hogy a nagy kínai nemzet nemcsak a kommunista kormány által van képviselve világ szinten”.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .