Saját üdvözleteiket készítették el a gyerekek

Saját üdvözleteiket készítették el a gyerekek
Több mint 600 karácsonyi üdvözlet került az elbírálok elé, amelyeket az érmihályfalvi általános iskola diákjai készítettek. Az alkotásokból kiállítás nyílt.

Alig egy hónapja állították ki azokat a rajzokat, melyeken az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola diákjai egykori fotók repróin “újraszínezték a várost”. A sikeres akciót heteken belül újabb követte, amikor Gheorghe Vasile rajztanár és az iskola hobbikörének kezdeményezésére karácsonyi üdvözletek készítésére (meglévők újragondolására, eredetiek megalkotására) ösztönözték a gyerekeket. A felkérésre több mint 600 alkotás készült, közülük 398-at válogattak be arra a tárlatra, melynek megnyitója szerdán délben volt a Máté Imre Városi Könyvtárban. Borbély-Simon Andrea könyvtáros jellemzően diákokat köszönthetett az eseményen, melyen Gheorhe Vasile elmondta: gyakorlatilag 2 hét telt el a meghirdetéstől a kiállításig. “Mi tettük a dolgunkat, a köszönet nektek jár”, mondta az őt körülvevő gyerekeknek. A hobbikör vezetője, Kacsó-Létai Margit tanárnő Váci Mihály Eső a homokra című verséből vett idézet alapján fogalmazta meg: matematikatanárként sokszor nem érzi munkája gyümölcsét, ám a hobbikörben szinte azonnal jön a visszajelzés, amire mindenkinek szüksége van, például ilyen sikeres kezdeményezés volt az üdvözlet-készítés.

Hagyományos és új

A kiállított képeket nézve természetesen a hóember, fenyőfa, angyalka, gyertyafény-motívumok a vezetőek, de láthattunk néhány igazán eredeti, már nem csak rajzolást, de kézműveskedést is igénylő ötletet is, például gombokból “felépített” karácsonyfát. Ezúttal is több díjat adtak át a szervezők szerint a legjobb munkákat készítőknek, 3 kategóriában: V.-VI. osztályosok – 1. Zdroba Natália, 2. Pál Roland, 3. Facsar Lilla; VII-VIII. osztályosok – 1. Szabó Anna, 2. Csűri Enikő, 3. Szabó Virág; hobbi kör – 1. Kacsó-Létai Anna, 2. Kovács Nóra, 3. Csengeri Jenifer. Az esemény plakátjának elkészítéséért Gyöngyösi Bernadett kapott jutalmat, a nagydíjas Zeffer Vivien lett. Az eseményt a nevezett tanárok mellett az iskola Pro Scholam Egyesülete támogatta. Az egy hónapja és a szerdán nyitott kiállítás együtt tekinthető még meg a könyvtárban.

Rencz Csaba