S. Shhaideh: Nem tűnt fel, hogy az elnöknek valamilyen gondja lett volna a kinevezéssel kapcsolatban

S. Shhaideh: Nem tűnt fel, hogy az elnöknek valamilyen gondja lett volna a kinevezéssel kapcsolatban
A szociáldemokrata Sevil Shhaideh, aki a Szociáldemokrata Párt (PSD) – Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) pártszövetség első javaslata volt a miniszterelnöki tisztségre azt nyilatkozta, hogy a nevesítése után telefonon beszélt Klaus Iohannisszal és biztos volt benne, hogy minden a legnagyobb rendben van, hiszen az államfő már a beiktatási ceremóniát is szóba hozta.

‘Lehet, hogy én nem értek ehhez, de egy teljesen normális beszélgetés volt, beleértve azt is, hogy arról beszéltünk, hogy milyen lesz majd a beiktatási ceremónia’

Elmondta: Klaus Iohannist még nagyszebeni polgármester korából ismeri.

Arra a kérdésre, hogy vállalna-e miniszteri tárcát az új kormányban azt felelte, hogy nem tudja, de ‘az a fontos’, hogy kinevezzék a miniszterelnököt.

Kifejtette: Klaus Iohannis semmit nem kérdezett a férjéről, de nem tudja elképzelni, hogy ez nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetett volna.

Sevil Shhaideh kijelentette: arra számított, hogy úgy, ahogy az elején felhívta az államfő és azt mondta, hogy készüljön, mert öt nap áll a rendelkezésére, ‘legalább udvariasságból’ ismét felhívja, s azt mondja, hogy nézd, valami gond van.

Amikor arról kérdezték, hogy mit érzett akkor, amikor halállal fenyegették, azt mondta, hogy a család akkor ijedt meg, amikor ezek a fenyegetések a gyerekek és a férje Facebook oldalán is megjelentek.

Elmondta: a fenyegetések az elnök elutasító válasza után kezdtek érkezni.

‘Tulajdonképpen ez volt a legijesztőbb. (…) Ekkor mentem el Liviu Dragneához. Én nem vagyok egy félénk asszony, de az életem megváltozott, van két gyerekem, akik iskolába járnak (…). Megkértem az elnököt, hogy fogadja el, hogy vannak pillanatok, amikor az embernek a legfontosabb az, hogy családját megvédje. Én muzulmán vallású vagyok, nem ismerem a gyűlölet érzését. Én nem voltam felkészülve ilyen szintű gyűlöletre, itt nőttem fel, soha nem ingott meg a biztonságérzetem’ – mondta Sevil Shhaideh.

AGERPRES/(RO – szerző: Karina OLTEANU, szerkesztő: Cristina TATU; HU – szerkesztő: ERDÉLY András)

www.agerpres.ro