S. Grindeanu: Hogyan dolgozzanak a miniszterek?

Akt.:
S. Grindeanu: Hogyan dolgozzanak a miniszterek?
S. Grindeanu: Hogyan dolgozzanak a miniszterek? Én mondtam nekik egy dolgot, a párttól viszont más utasítást kaptak. Sorin Grindeanu miniszterelnök ‘hazugságnak’ nevezte csütörtökön Liviu Dragneának, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének kijelentését, miszerint közte és a kormány tagjai között kommunikációs nehézségek merültek fel és azt állította, hogy a munka akkor akadt el, amikor ő mondott egy dolgot a kabinet tagjainak, a párt részéről pedig más utasítást kaptak.

Képzeljék magukat a miniszterek helyébe, akiket nem mellékesen Liviu Dragnea nevezett ki, tehát az ő felelőssége és le kell mondania, ha nem működtek a dolgok. Hogyan dolgozzanak a miniszterek, hogyha én mondtam nekik egy dolgot, a párttól viszont más utasítást kaptak’ — nyilatkozta csütörtöki sajtóértekezletén a Victoria-palotában Sorin Grindeanu.

A miniszterelnök a családi adózás esetét hozta fel példának.

‘Hadd mondok egy példát: a családi adót. Amikor egyesek elkezdtek nyilatkozgatni az ügyben, akkor szóltam a kormányülésen, hogy ennek legyen vége. Az egyetlen ember, aki nyilatkozhat, az a pénzügyminiszter. (…) Mi történik aznap este? Na, ki volt este a tévében, a tábla előtt? Tudják önök, hogy ki. Rajzokkal, mindennel, amit ismernek. Mit higgyen akkor a többi miniszter? Aznap este! Szerintem egy nehéz pillanatot élünk, amikor egyetlen ember, Liviu Dragnea, akar bennünket visszavezetni az 1989 előtti időkbe. És mindannyian, politikai kötöttségekkel vagy anélkül, el kell gondolkodnunk, hogy akarjuk-e ezt. Én, a magam részéről, biztosan nem akarom’ — tette hozzá Grindeanu.

www.agerpres.ro