Rövidhírek Biharból

Gázolás - Kedden este nyolc óra tájban a szalacsi Zug utcában járdán ütött el egy autó egy 13 éves fiút. A helyi 25 éves B. I. C. mint utóbb kiderült, jogosítvány nélkül és ittasan vezetett, leheletében 0,11 mg/l-es értéket mértek. Egy bihari rendszámu autóval meg akart fordulni tolatás közben, s úgy történt a baleset. A gyermeket kórházba vitték sérüléseivel.

Szigorúan! – 21 autós maradt ideiglenesen jogosítvány nélkül a közlekedésrendészet keddi ellenőrző akciója nyomán. Összesen 500 szabálysértési bírságot róttak ki megyeszerte a főbb útvonalakon ellenőrző hatóságiak, egyebek mellett 222 gyorshajtót, 53 biztonsági övet nem viselőt, 9 szabálytalanul előzőt, 14 szabálytalanul közlekedő gyalogost büntettek meg.

Égett a vezeték – Kedden reggel valamivel óra után a nagyváradi Petőfi Park 11. szám alatti házhoz riasztották a tűzoltókat, C. I. ingatlanában a túlterhelt elosztótábla gyulladt ki. Mire Crisana 2-es alakulat legéynsége végzett az oltással, három biztosíték, s 1,5 méternyi szigetelés égett el, 1500 lejnyire becsülték a kárt. Az időben történt közbeavatkozással megmentett javak értéke 300 ezer lejyni. Személyi sérülés nem történt.

Biztonságban – A sürgősségi felügyelet nagyváradi 1-es számu tűzoltóegysége egy második világháborúból maradt 76 mm-es lövedéket szállított el biztonságban kedden egy nagyváradi, Borsi úti fémbegyűjtőből. Annak igazgatója riasztota a lánglovagokat, amikor a fémek válogatása közben rátaláltak a municióra.

Kigyómarás - Egy váradi 26 éves fiatalembert kígyómarással szállítottak kórházba kedden este. A borsi úton gyalogolt az ember, amikor megkapta a hüllő a lábszárán. A kórházban ellenszert kapott a páciens, s utána hazamehetett, a saját lábán, ugyanis nem akarta, hogy benntartsák.

Lebuktak – Szerdán hajnali fél négy tájban kilépésre jelentkezett a Borsi határátkelőnél egy személy egy bukaresti illető nevére szóló útlevéllel, a rendészeknek gyanús lett, s tüzetesebben ellenőrizték. Kiderült, hogy ő valójában egy 18 éves moldáv, aki Magyarországon szerette volna meglátogatni a három éve ott élő édesanyját. Azt mondta, az útlevelet találta. A Kolozsvár-Budapest expressz egyik vagonjának tetőterében is találtak egy Olaszországba vágyó moldávot, aki nem kapott vízumot, s 50 eurót fizetett egy koldusnak, hogy rázárja a tetőajtót.