Ruhákat és alkoholt koboztak el

Ruhákat és alkoholt koboztak el
A Bihar megyei Rendőrség gazdasági bűnözés elleni osztálya október 22. és 26. között az adócsalások, valamint a csempészet megelőzése és leküzdése céljából több Bihar megyei kereskedelmi társaság tevékenységét ellenőrizte.

Az akció során öt cégnél 450 olyan ruházati cikket találtak, melyekkel kapcsolatban felmerült a hamisítás gyanúja. A hozzávetőleg 45.000 lej értékű árut lefoglalták a védjegytulajdonosoknak okozott kár kivizsgálására. Mindegyik esetben eljárást indítottak védjegyekkel és földrajzi árujelzőkkel kapcsolatos bűncselekmény, valamint adócsalás miatt.

Ugyanakkor, a margittai rendőrökkel együttműködésben, Margittán egy piac mellett rajtakaptak egy 44 éves Szilágy megyei nőt, aki egy gépkocsiból eladásra kínált 206 liter alkoholt, 4100 lej összértékben, amire nem rendelkezett sem fuvarlevéllel, sem forgalmazási engedéllyel. Az asszony ellen büntetőeljárás indult 200 liter fölötti zárjegy nélküli szeszesital-mennyiség jogtalan birtoklása és forgalmazása miatt. Az alkoholt lefoglalták.

Az akció során a rendőrök kiszabtak 18 szabálysértési bírságot, 21.000 lej értékben, lefoglaltak 13.532 zárjegy nélküli cigarettát, valamint élelmiszereket 1000 lej értékben.