Rövidpályás gyorskorcsolyázó világbajnokság Debrecenben

Rövidpályás gyorskorcsolyázó világbajnokság Debrecenben
A március 8. és 10. között Debrecenben sorra kerülő rövidpályás gyorskorcsolyázó világbajnokság a cívisváros életében már a 24. világverseny, s a short track a 15. sportág, melyet vendégül lát.

 

Világviszonylatban is egyedülálló, hiszen 11 év alatt mutathatja fel ezt az eredményt, hiszen a hajdúsági megyeszékhely 2001-ben jelent meg először nagy verseny rendezőjeként, akkor az ifjúsági atlétikai világbajnoksággal. A rövidpályás gyorskorcsolyázás világbajnokságát még soha sem rendezhette meg Magyarország, így különleges tisztesség ez a történelmi tett Debrecen számára. A verseny értékét külön növeli, hogy egy évvel a szocsi téli olimpia előtt kerül rá sor, így nem véletlen, hogy 38 ország sportolói adták le az előnevezéseket, ami rekord létszámot jelent a sportág történetében.

Többszöri bejárás után a szakemberek megállapították, hogy a Főnix a csarnok minden tekintetben megfelel az ISU (Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség) elvárásainak és így minden feltétel adott lesz a színvonalas világverseny megrendezéséhez.

A téli sportok is mind több figyelmet követelnek maguknak Magyarországon is. Közöttük a zászlós hajó a short track, mely a jelenlegi egyedüli olimpiai pontszerző sportágunk, s remélhetőleg a sikeres sorozat Szocsiban is folytatódik, esetleg éremmel bővül. A magyar versenyzők is megharcolták már az idei szezon hat Világ Kupa futamát és kellő tapasztalattal felvértezve vágnak neki a vb-nek. Önbizalmukat csak növelheti, hogy a januári malmöi Európa-bajnokságon a férfiváltó bronzérmes lett! A világbajnokság persze más, hisz itt elsősorban az ázsiai és észak-amerikai országok viszik majd a prímet, de a mieinknek az olimpiai helyezettek, Heidum Bernadett és Knoch Viktor vezetésével jó esélyük van arra, hogy értékes helyezésekkel örvendeztessék meg a közönséget. Az m1 a vb mindhárom napjáról élő közvetítésben számol be.