Rövidhírek Szatmár megyéből

Agresszív fiatalok - Vasárnap este a Szatmár megyei szatmárzsadányi Metropolis kávézóban a rendőrségnek a csendőri erőkhöz kellett segítségért fordulnia, hogy megfékezzen egy 20 és egy 16 éves fiút, akik részegen tetlegesen bántalmaztak egy házaspárt.

A sértettek rövid kórházi kezelésre szorultak. A garázdákat 500 illetve 200 lejre bírságolták a csendőrök.

A szatmárzsadányi esetet követően egy órán belül ezúttal egy szatmárnémeti vendéglőbe, a Moulin Rouge–ba sürgették telefonon a csendőröket, ahol szintén két ittas férfi okozott botrányt. Botrányokozásért egyébként a hétvégén több tíz személyt bírságoltak meg, összesen 2650 lej értékben.

Száz liter whiskey – Vasárnap délelőtt a Szatmár megyei Madarász területén a határrendészet emberei egy Dacia Logan típusú gépkocsiban 104,75 liter, különféle márkájú whiskey–t találtak (98 üveg), s további 240 csomag Davidoff márkájú cigarettát. A szatmárnémeti illetőségű 51 éves L. Ioan nem tudott az árura származási bionylatot felmutatni, ellenben azt vallotta, hogy az árut családi rendezvényhez Szatmárnémeti piacain vásárolta több személytől.

A 11 915 lej értékű árut rendőrség elkobozta, a férfit pedig 3000 lejre bírságolta. A vasárnapi nap folyamán a határrendészek egyébként összesen 2200 csomag csempészett cigarettára bukkantak a megyében, illetve a halmi román–ukrán határátkelő körzetében.