Rövidhírek Bihar megyéből

Ellenőrzés – A Bihar megyei Közlekedésrendészet augusztus 29-én összesen 221 esetben bírságolt a megye közútjain. Közülük 82-en voltak gyorshajtók, és hat gyalogos szabálytalankodott. Hat jogosítványt vontak be.

Elütötte – Szerda délután a nagyváradi Razboieni utcán a 39 éves nagyváradi C.A. Daewoo Matiz személygépkocsijával elütött egy váratlanul elé szaladó kétéves kiskorút. A gyermek felügyelet nélkül szaladt ki az úttestre. Könnyebb sérüléseket szenvedett, megfigyelésre kórházba szállították.

Ittas sofőr - Szerdán Telegden, 13 óra körül a helyi rendőrök tetten érték a 43 éves helybéli B.M.-t, aki ittas állapotban vezette Dacia személygépkocsiját.

Répatolvaj – Augusztus 29-én 14.30-kor az érkörtvélyesi rendőröket egy kereskedelmi egység ügyintézője riasztotta, elmondása szerint több személy cukorrépát lopott a cég földjéről. A kiérkező rendőrök azonosították is az elkövetőket az érvasadi 40 éves B.I., a 19 éves R.M., a 43 éves S.V., és a 23 éves B.I. személyében. 680 kg cukorrépát akartak ellopni.

Eljárás – Minősített lopás címén indult eljárás csütörtökön több Bihar megyei személy ellen. A 22 éves alkéri H.F.-t és az 58 éves H.T.-t azzal gyanusítják, hogy egy váradi farmról összesen 39 kg. mandulát loptak el. Az 53 éves K.P.-t baracklopással gyanusítják.