Rövidhírek Bihar megyéből

Rövidhírek Bihar megyéből
Ellenőrzés – Augusztus 24-26 között a Bihar megyei Közlekedésrendészet tovább ellenőrzött a megye közútjain. 584 bírságot róttak ki és 21 jogosítványt függesztettek fel. Hétvégén 6 bűncselekményt jegyeztek be és 64 koccanást.

Összeütköztek – Vasárnap a késő délutáni órákban Élesd bejáratánál az alsólugasi 19 éves G.P.F. Peugeot személygépkocsijával egy bal kanyarban nem adott elsőbbséget és összeütközött egy rendszám nélküli Girrela mopeddel, amelyet a 18 éves S.P.D. vezetett. A balesetben utóbbi szenvedett sérüléseket, őt kórházba szállították.

Karambol – Vasárnap éjfél körül a nagyváradi Tudor Vladimirescu utca és Decebal sugárút kereszteződésében, a Decebal híd irányába haladva a 33 éves váradi M.F.C. Mercedes személygépkocsijával figyelmetlenül akart a gyors sávról a keskenyre térni, mikor összütközött a kolozsvári 20 éves C.E.C. által vezetett Volvo személygépkocsival. A Volvo az ütközés következtében áttért az ellentétes irányú sávba, ahol elütötte a 35 éves kerékpározó I.B.-t és nekiment egy parkoló személygépkocsinak. A kerékpáros könnyebb sérüléseket szenvedett.

Elütötte – Szombat délben a belényesi Calea Bihorului úton az 50 éves olaszországi M.G. Volvo márkájú nyerges vontatójával nem adott elsőbbséget a gyalogátkelőn haladó gyalogosoknak és elütötte a 62 éves mézesi P.R.-t. Az áldozatot sérüléseivel korházba szállították.

Baleset – Szombaton 11 óra körül Sebesújfaluban (Bistra) az 51 éves helybéli C.E. Fiat személygépkocsijával elinduláskor nem adott elsőbbséget, és elütötte a mellette kerékpárjával elhaladó 88 éves várvizi K.B.-t. Az áldozat könnyebben sérült.

Oszlopnak ment – Szombat éjjel a margittai Tudor Vladimirescu utcán a 25 éves S.S. Rover 414 típusú személygépkocsijával a túl nagy sebesség miatt egy balkanyarban kisodródott, és nekiment egy villanyoszlopnak. Az ütközés során a jármű 22 éves utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. Az eset után a jármű elhagyta a tett helyszínét.

Falnak ütközött – Szombat délután a váradi Olimpiadei utcán a váradi 25 éves I.C.V Volkswagen Golf személygépkocsijával nem tartotta be az útviszonyoknak megfelelő sebességet, és mikor el akarta kerülni, hogy frontálisan ütközzön egy másik járművel, félrerántotta a kormányt és nekiment az egyik útszéli ingatlan falának. A sofőr nem sérült meg.

Mobiltolvaj – Pénteken eljárás indult a 20 éves körösszegi P.M. ellen, akit azzal gyanusítanak, hogy kihasználva egy váradi figyelmetlenségét, ellopta annak Nokia és Siemens mobiltelefonjait.