Rovana Plumb: A közigazgatási törvénykönyv még nem végleges, az EB legyen óvatos a kijelentéseivel

Rovana Plumb
Rovana Plumb
Óvatosságra intette az Európai Bizottságot a készülő közigazgatási törvénykönyvről tett kijelentésekkel kapcsolatban Rovana Plumb európai alapokért felelős miniszter.


‘Felkérem az Európai Bizottságot, hogy legyen óvatosabb az ilyen kijelentésekkel, mert a közigazgatási törvénykönyv még nem öltött végleges formát. Románia mindig tiszteletben tartotta vállalásait és tiszteletben is fogja azokat tartani’ – mondta Plumb arra a kérdésre válaszolva, igaz-e, hogy országunk félmilliárd euró elvesztését kockáztatja a közigazgatási kódex bizonyos kitételei miatt, amint azt az EB jelentette.
A sajtóhírek szerint az Európai Bizottság figyelmeztette Romániát, hogy a közigazgatási törvénykönyv módosításai veszélyzetetik a közhivatalnokok szakmai fejlesztésére irányuló törekvéseket és eltörlik az ebben az irányban korábban tett erőfeszítéseket.
A sajtó arról is írt, hogy mivel Románia nem tartotta magát az előzetes (ex-ante) feltételekhez, országunk azt kockáztatja, hogy a 2014 – 2020-as periódusban elveszít 553,19 millió eurót.

www.agerpres.ro