Rosszullétek az ünnep alatt

Nagyvárad – Viszonylag sok, magas vérnyomással nyilvántartott beteg lett rosszul az ünnepnapok alatt Váradon, tudtuk meg dr. Negruțiu Remustól, a Bihar megyei Mentőszolgálat szolgálatos orvosától.

 

A mentőorvos véleménye sezrint mindez nem az ünnepekre jellemző túlkapásokkal magyarázhtó, inkább a hirtelen és ismételt hőmérsékletingadozással. „Akik tudják magukról, hogy magas a vérnyomásuk, rendszerint betartják a diétájukat és ilyenkor sem esnek túlzásokba. Viszont a hőmérsékeltingadozás nagyon megviselheti a szervezetüket” – tette hozzá.

Amúgy érdeklődésünkkor még nem jelentkeztek a hétköznapokhoz képest többen emsztőrendszeri problémákkal sem, s túlzásba vitt italozás miatt sem riasztották többször a mentőket, mint bármely más napon. Igaz, mint megtudtuk, más napokhoz képest több erősen lerészegedett személyt vittek be rokonai a kórházba. Szám szerint Nagyváradon 12 óra leforgása alatt három-négy személy lett rosszul a túlzásba vitt evés miatt, s öten vesztették eszméletüket az utcán az alkohol hatására. Öt személynek volt agyvérzése, továbbá tíz, magas vérnyomás miatt kezelés alatt álló személy lett rosszul.

Címkék: , ,