Rossz az idegrendszerre

Rossz az idegrendszerre
Az utóbbi napokban megnőtt a közlekedési balesetek száma, tudatta dr. Hadrian Borcea, a gyorsmentők (SMURD) és a Megyei Kórház sürgősségi osztályának vezetője. Ez valószínűleg a csapadékdús időjárással, pontosabban a nedves utakkal hozható összefüggésbe, tette hozzá.

Egyúttal 15-20 százalékkal több hívás érkezik hozzájuk szív- és érrendszeri problémák miatt, ez pedig minden bizonnyal a változó légnyomás miatt történik. „Az egyetlen jó tanács az, hogy ilyenkor a krónikus betegek nagyon figyeljenek arra, hogy rendesen bevegyék a gyógyszereiket” – mondta a mentőorvos. A mácsapusztai focimeccs alatt történt vasárnapi balesettel kapcsolatban megerősítette: a két fiatalembert nem érintette a villám, csak a közelükben csapódott be. Az erős elektromos kisülés mindkettőjüket arrébb lökte, ez persze sokkhatásként érte őket, de komoly bajuk nem történt, inkább csak megfigyelésre utalták őket kórházba.
Dr. Narcisa Maghiar, a mentőszolgálat szóvivője arról számolt be: az utóbbi időben a több hívást kapnak pszichiátriai betegekhez, úgy tűnik, ennek az időjárásnak rossz hatása van az idegrendszerre.