Rongálókat fogtak

Rongálókat fogtak
Nagyvárad – Rongálókat fogott az elmúlt éjjel a Bihar megyei rendőrség, tájékoztatott csütörtök reggel Adrian Bucur felügyelő.

Egy lakó értesítette a rendőröket, hogy a Dimitrie Cantemir és a Muntele Gaina utcák környékén egy háromfős csapat rongálja az egyik oszlopra szerelt narancssárga kukát. A rendőrök csütörtökön 5.40 órakor a helyszínre érkezve tetten érték és azonosították a nagyváradi 24 éves P.R.-t és a 18 éves B.G.S.-t, illetve a szalontai 21 éves M.S.F.-t, akiket több, a környéken történt szemetesrongálással is gyanusítanak, bár azok csak ezt az egyet ismerték el. Az ügyben nyomozás indult, a tettesek pénzbírságra számíthatnak.

Infovonal lesz

Adrian Bucur egyúttal kiemelte: a polgármester kezdeményezésére hamarosan életbe lép egy ingyenes telefonszám, az 112-es sürgősségi szám mellett, ahol az ilyen és ehhez hasonló eseteket, melyek nem sürgősségi, de a közösséget érintő problémák, be lehet jelenteni. Azon lehet értesíteni majd a rendőrséget, ha kérgetőket látnak, ha rongálást tapasztalnak. Egyúttal azt is kiemelte: a jövőben is komoly hangsúlyt fektetnek a koldulás csökkentésére. Eddig ígéretet kaptak arra a polgármesteri hivataltól, hogy a lehető legrövidebb időn belül (ők legtöbb két évre számítanak) a városon kívül létrehoznak majd egy 30-40 kéregető befogadására alkalmas nappali központot, hogy legyen, hova elszállítani a városban koldulókat. Ott estig tartják bent őket, majd hazaszállítják a kéregetőket. Úgy vélik, nem kell nagyobb befogadóképessége legyen a központnak, mivel 30-40 kéregető összegyűjtésével elterjed a razzia híre, és kiürül a város.

Nagy Anikó