Román–magyar BL-párharcok

Román–magyar BL-párharcok
E hét végén megkezdődik a román–magyar Bajnokok Ligája kettős párharc: előbb Konstanca–Veszprém, majd Győri Audi ETO–Râmnicu Vâlcea meccsek lesznek.

A Konstancai VKK–Veszprém találkozóval már e héten megkezdődik a román–magyar kézilabda Bajnokok Ligája kettős párharc: a múlt évben meggyilkolt Marian Cozma egykori csapata, a Veszprém vasárnap 16.15 órától (PRO TV) játsza a Konstanca otthonában a BL-negyeddöntő első felvonását. A másik magyar–román viadal, a női Bajnokok Ligájában lesz, méghozzá az elődöntőben, s a Győri Audi ETO KC és a Râmnicu Vâlcea-i Oltchim találkozik. Az első összecsapást a Győr otthonában vívja a két együttes április 10-én, szombaton délután, a visszavágóra Bukarestben kerül sor április 18-án, vasárnap, 19 órától. A párharc érdekessége, hogy a magyar együttesben két román idegenlégiós (Aurelia Brădeanu és Simona Spiridon) játszik, míg a román alakulatban Szűcs Gabriella személyében egy magyar „vendégmunkás” keresi a kenyerét.

Egyforma esélyek

Aurelia Brădeanu, a sorozatban negyedik éve elődöntős, tavaly finálét játszó Győri ETO balátlövője egy bukaresti napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy az ETO–Oltchim párharc kétesélyes, mindkét együttesben világsztárok játszanak, akik bármikor képesek eldönteni egy-egy mérkőzés sorsát. Brădeanu ugyanakkor kijelentette, hogy számára teljesen mindegy, hogy az Oltchim vagy a Viborg lett volna az ellenfél az elődöntőben, ugyanis a céljuk a végső győzelem megszerzése, ehhez pedig bárkit le kell győzni A két együttes korábbi párharcairól tudni kell, hogy az utóbbi öt évben szinte minden esztendőben „összefutottak” már a Bajnokok Ligája csoportküzdelmei során, s eddig minden alkalommal megosztoztak a győzelmeken. Idén először történik meg, hogy a két alakulat a kieséses szakaszban találkozik, a győztes pedig BL-döntőt vívhat. Brădeanu szerint az Oltchim idén a legerősebb kerettel rendelkezik, ráadásul idegenben is nagyon jól játszik, ami pedig óriási előnyt jelenthet a honfitársai számára, hogy a Vâlcea játszhatja odahaza a visszavágót…